Wethouder Jerzy Soetekouw bezoekt Mind at Work

Almere, donderdag 16 mei 2019.
Je voelt dat er iets gaat gebeuren vandaag en dat klopt. Wethouder Jerzy Soetekouw en fractievoorzitter Leida Höhle (PvdA) van de Gemeente Almere bezoeken Mind at Work.

De wethouder is benieuwd naar de verschillende projecten voor jongeren die Mind at Work heeft en neemt vandaag een kijkje bij  Meiden met Pit! en Sluitende aanpak Leren & Werken.

Bij Meiden met Pit! zijn de deelnemers en begeleiders druk bezig met het voorbereiden van een mini High Tea en wat zij hem gaan vragen. Ook bij de deelnemers van Sluitende Aanpak die vandaag hun opleidingsdag hebben, wordt druk overlegd over wat willen we weten en wat willen we laten zien.

Meiden met Pit!
De wethouder komt rond het lunchuur en maakt een eerste stop bij Meiden met Pit! Terwijl er genoten wordt van een hapje en drankje worden er verschillende vragen op de wethouder afgevuurd. Het belang van het zelfstandig kunnen zijn en in je eigen onderhoud kunnen voorzien komt uitgebreid aan bod. Maar ook wordt er gesproken over een gezonde levensstijl, het belang van goede voeding en de gevolgen die bv. roken kunnen hebben. Ook Leida Höhle neemt intensief deel aan het gesprek hierover. Daarna schets de wethouder hoe hij zich heeft ontwikkeld en voor welke uitdagingen hij heeft gestaan. Binnenkort mogen de deelnemers van Meiden met Pit! een tegenbezoek brengen. 

Sluitende aanpak Leren & Werken
De wethouder sluit aan bij de deelnemers van Sluitende aanpak Leren & Werken. Hij is benieuwd naar de wensen en dromen van de deelnemer, waar zie jij jezelf over bijvoorbeeld 5 jaar. De deelnemers zien zichzelf bijna allemaal aan het werk in de zorg. Sommige denken aan een vervolgopleiding.

De deelnemers vertellen enthousiast dat de kleine klassen en persoonlijke begeleiding zowel bij Mind at Work als op de werkvloer hen enorm helpt. De duidelijke afspraken met de arbeidsconsulent, werkbegeleider en opleider geeft hen structuur. Hierdoor doen zij succeservaringen op die hen motiveert en zelfvertrouwen geven.

Ter afsluiting van het bezoek wordt er nog uitgebreid gesproken over  de behaalde resultaten van deze en andere projecten. Over het belang van een goede overgang van onderwijs naar arbeid en welke ondersteuning de kans slagen vergroot. Gedurende de middag is de preventieve werking van deze projecten nog duidelijker geworden voor de wethouder en fractievoorzitter.

Wij kijken terug op een zeer geslaagde ontmoeting.