NEUROPSYCHOLOGISCH ONDERZOEK

Er is u iets overkomen waardoor uw concentratie of uw geheugen bijvoorbeeld verminderd is. Met het Neuropsychologisch onderzoek (NPO) helpt Mind at Work u inzicht te krijgen in uw mogelijkheden en beperkingen wat betreft uw werkzaamheden.

Voor wie?

Het NPO is waardevol voor werknemers of studenten die meer zekerheid willen hebben over hun cognitieve en emotionele mogelijkheden.

Het resultaat

Het NPO verschaft u een objectief beeld over:

  1. uw cognitieve mogelijkheden en beperkingen: hoe goed bent u in onthouden, aanleren, concentreren, reflecteren, plannen en structureren;
  2. uw persoonlijkheidskenmerken, bijvoorbeeld: karakter, motivatie, affectie, omgang met tegenslagen.Daarnaast geeft het NPO:
  3. een indicatie over de mate waarin u optimaal functioneert in bepaalde functies en werkomgevingen;
  4. een plan van aanpak voor re-integratie en/of coaching of doorverwijzing;
  5. advies voor een persoonlijk ontwikkelingsplan. Hierin krijgt u handvatten om aan uw eigen functioneren te werken. Taakinhoudelijke en sociale begeleiding door een mentor of jobcoach op de werkplek kan bijvoorbeeld voor u een beslissend steuntje in de rug zijn.

Hoe

De psycholoog stemt met u en/of uw werkgever af welke vraag centraal moet staan voor het NPO. Daarop ontvangt u een uitnodiging voor een onderzoeksdag waarin u tests maakt en met de psycholoog een uitgebreid gesprek heeft. In een vervolggesprek bespreekt u samen het onderzoeksverslag. Daarna ontvangen u en de bedrijfsarts het rapport. .
Doorlooptijd traject: 3 weken.
Studenten nemen rechtstreeks contact op met Mind at Work.