MINDFULNESS AT WORK

In staat zijn om grenzen te stellen, te weten wie je bent en wat je wilt, met bewuste aandacht in het hier en nu te zijn. En dan zonder oordeel, maar met mildheid voor jezelf. Wat zou dat een kwaliteitsverbetering geven! In de training Mindfulness at Work ontwikkel je je op deze terreinen.

Voor wie?

Voor iedereen die met meer aandacht wil leven en werken en bewuste keuzes wil maken. Voor iedereen met uiteenlopende klachten zoals pijn, vermoeidheid, stress, burn-out, levensfaseproblematiek of gezondheidsklachten. Klachten die soms verband houden met veranderde (werk) omstandigheden. De training is tevens bijzonder effectief voor mensen in mensgerichte beroepen zoals de zorg en het onderwijs.

Het resultaat

Mindfulness heeft wetenschappelijk bewezen effect op meerdere terreinen. Na de training ben je beter in staat:

  1. stress en emoties in het dagelijks leven gewaar te worden en daar effectiever mee om te gaan;
  2. lichamelijke signalen te herkennen en grenzen te respecteren;
  3. minder verstrikt te raken in gedachten en gevoelens;
  4. jezelf met mildheid en humor te beschouwen;
  5. meer energie en plezier te ervaren in het bestaan.

Hoe

Tijdens een intakegesprek met de trainer stellen jullie samen vast of de training voldoende bij je past om te gaan deelnemen. In de training doe je oefeningen om jouw aandacht te vergroten en jouw lichaam bewuster te ervaren. Ook wissel je met de andere deelnemers ervaringen uit. Samen onderzoeken we hoe je de inzichten uit de training in het dagelijks leven en werk kunt toepassen.

Praktisch

De training bestaat uit acht wekelijkse groepsbijeenkomsten van 2 ½ uur. Gedurende de trainingsperiode oefen je dagelijks gedurende ongeveer één uur met behulp van een oefenboek en audiomateriaal.