SKILLS FOR WORK

Sollicitanten vertellen u graag wat hun sterke kanten zijn, maar als werkgever vertrouwt u liever op ‘hard’ bewijs. Skills for Work geeft u meer zekerheid over de sterke kanten en ontwikkelingsmogelijkheden van uw kandidaten. Ook als u uw huidige werknemers in hun ontwikkeling wilt begeleiden is Skills for Work geschikt.

Voor wie?

Skills for Work is bedoeld voor werknemers voor werkgevers die Skills for Work in een sollicitatieprocedure willen inzetten of voor begeleiding op de werkvloer, mits er bij de (potentiële) werknemers geen sprake is van niet aangeboren hersenletsel (NAH) of psychische problematiek.

Het resultaat

 

  1. een traject voor gerichte begeleiding op de werkvloer (jobcoaching) en om de (potentiële) werknemer te matchen aan de functie;
  2. een inzichtelijk profiel als ondersteuning bij de selectie tijdens het sollicitatieproces.

Hoe

Na een kort kennismakingsgesprek met de consulent volgt een dagdeel waarin een psycholoog vier wetenschappelijk genormeerde tests bij de (potentiële) werknemer afneemt. Het onderzoek wordt afgesloten met een eindgesprek. Daarin bespreekt de psycholoog uw persoonlijk profiel met u en/of met uw (potentiële) werkgever. Tevens ontvangt u een advies voor specifieke aandachtspunten binnen het werk.