MINDFULNESS AT WORK

Het komt de kwaliteit van het werk niet ten goede als werknemers niet in staat zijn om grenzen te stellen, te weten wie ze zijn en wat ze willen en/of met bewuste aandacht in het hier en nu te zijn. Wilt u uw werknemers helpen om deze kwaliteiten te ontwikkelen, dan kan dit met de training Mindfulness at Work.

Voor wie?

Voor werkgevers die graag willen dat hun werknemers met meer aandacht werken en leven en bewuste keuzes maken. Voor werkgevers met werknemers met uiteenlopende klachten zoals pijn, vermoeidheid, stress, burn-out, levensfaseproblematiek of gezondheidsklachten. Klachten die soms verband houden met veranderde (werk) omstandigheden. De training is tevens bijzonder effectief voor mensen in mensgerichte beroepen zoals de zorg en het onderwijs.

Het resultaat

Mindfulness heeft wetenschappelijk bewezen effect op meerdere terreinen. Na de training is men beter in staat:

  1. stress en emoties in het dagelijks leven gewaar te worden en daar effectiever mee om te gaan;
  2. lichamelijke signalen te herkennen en grenzen te respecteren;
  3. minder verstrikt te raken in gedachten en gevoelens;
  4. zichzelf met mildheid en humor te beschouwen;
  5. meer energie en plezier te ervaren in het bestaan.

Hoe

Tijdens een intakegesprek met de trainer stellen de werknemer en trainer samen vast of de training voldoende bij de werknemer past om te gaan deelnemen. In de training doet de werknemer oefeningen om zijn of haar aandacht te vergroten en zijn of haar lichaam bewuster te ervaren. Ook wisselt deze met de andere deelnemers ervaringen uit. Samen onderzoeken trainer en werknemer hoe de inzichten uit de training in het dagelijks leven en werk kunnen worden toegepast.

Praktisch

De training bestaat uit acht wekelijkse groepsbijeenkomsten van 2 ½ uur. Gedurende de trainingsperiode oefent de werknemer dagelijks gedurende ongeveer één uur met behulp van een oefenboek en audiomateriaal.