MINDFULNESS AT WORK

In staat zijn om grenzen te stellen, het bezitten van zelfkennis, in staat zijn om met bewuste aandacht in het hier en nu kunnen zijn. En dan zonder oordeel, maar met mildheid. Als werknemers deze kwaliteiten bezitten, kan dit veel kwaliteitsverbetering geven op het werk. De training Mindfulness at Work is bedoeld om werknemers zich op deze terreinen te laten ontwikkelen.

Wanneer in te zetten?

  1. Als iemand met meer aandacht wil leven en werken en bewuste keuzes wil maken.
  2. Als iemand uiteenlopende klachten ervaart zoals pijn, vermoeidheid, stress, burn-out, levensfaseproblematiek of gezondheidsklachten. Klachten die soms verband houden met veranderde (werk) omstandigheden.
  3. De training is tevens bijzonder effectief voor mensen in mensgerichte beroepen zoals de zorg en het onderwijs.

Het resultaat

Mindfulness heeft wetenschappelijk bewezen effect op meerdere terreinen. Na de training is men beter in staat:

  1. stress en emoties in het dagelijks leven gewaar te worden en daar effectiever mee om te gaan;
  2. lichamelijke signalen te herkennen en grenzen te respecteren;
  3. minder verstrikt te raken in gedachten en gevoelens;
  4. zichzelf met mildheid en humor te beschouwen;
  5. meer energie en plezier te ervaren in het bestaan.

Werkwijze

Tijdens een intakegesprek met de trainer stellen de  (potentiële) deelnemer en psycholoog samen vast of de training voldoende bij de persoon past om te gaan deelnemen. In de training worden oefeningen gedaan om de aandacht te vergroten en het lichaam bewuster te ervaren. Ook worden er met de andere deelnemers ervaringen uitgewisseld. Samen wordt onderzocht hoe de inzichten uit de training in het dagelijks leven en werk kunnen worden toegepast.

Praktisch

De training bestaat uit acht wekelijkse groepsbijeenkomsten van 2 ½ uur. Gedurende de trainingsperiode oefent de deelnemer dagelijks gedurende ongeveer één uur met behulp van een oefenboek en audiomateriaal.