EIGEN-WIJS SOLLICITEREN

Als mensen al een tijdje uit het arbeidsproces zijn, kunnen ze zich onzeker voelen. Wie zegt dat zij die interessante baan wel aankunnen? Misschien is een vorige baan wel fout gelopen. Die twijfel hindert hen in hun sollicitatiebrieven of -gesprekken en ze overtuigen minder dan ze zouden willen. Mind at Work helpt deze mensen om optimaal te solliciteren.

Voor wie?

Deze training is speciaal gericht op:

 1. hoger opgeleide vrouwen
 2. vrouwen die weer in hun kracht willen komen
 3. vrouwen die op zoek zijn naar een andere uitdaging
 4. vrouwen die hun mogelijkheden optimaal willen benutten en inzetten

Het resultaat

Na deze training is de deelneemster bekend met en heeft:

 1. haar specifieke kwaliteiten en vaardigheden, en kan deze ook bewust inzetten voor het bereiken van haar doelen;
 2. haar valkuilen en ontwikkelpunten én is zich meer bewust van de eigen kracht;
 3. haar drijfveren zijn en kan daardoor beter haar doelen kiezen;
 4. verschillende handvatten die ingezet kunnen worden op het vlak van (non) verbale communicatie, zowel telefonisch als persoonlijk;
 5. feedback krijgen en geven, waardoor haar zelfkennis is vergroot;
 6. nieuwe bagage om de zoektocht naar ander werk vol te houden;
 7. hoe zij social media en netwerken kan inzetten om nieuw werk te vinden;
 8. een elevator pitch die staat als een huis;
 9. en natuurlijk een prachtig CV en een krachtige motivatiebrief gemaakt en weet zichzelf in een sollicitatie gesprek optimaal te presenteren!

Werkwijze

In deze training maken wij gebruik van verschillende interactieve werkvormen waardoor de deelnemers veel van elkaar leren. We zetten ook verschillende methodes in op het gebied van Empowerment, zoals o.a. de kernkwadranten van Daniel Ofman, de Roos van Leary, Rationeel Emotief Management, de Zes Denkende Hoofddeksels van Edward de Bono, oplossingsgericht werken en Mindfulness. Ook gebruiken we interessante informatie van verschillende goeroes op het gebied van solliciteren en hebben we filmmateriaal. ‘Last but not least’ maken we gebruik van de eigen wijsheid, kennis en zelfwerkzaamheid van de deelnemers.

Praktisch

Aanmelden gaat in overleg met de het UWV afdeling Ziektewet. Meer weten? Bel of mail ons en vraag naar Edith de Fost, telefoonnummer 036 – 546 95 70 of info@mindatwork.org.