Autisme & AD(H)D

AD(H)D en Autisme zijn beiden stoornissen die veel voorkomen en voor belemmeringen kunnen zorgen tijdens de ontwikkeling van een kind. Er is dan ook vaak extra aandacht en begeleiding gewenst. Om dit op een passende wijze te doen is zowel een goede diagnose nodig als een benadering waarbij zowel het kind als de omgeving worden meegenomen.

ADHD
Belangrijke kenmerken van AD(H)D zijn problemen in de concentratie, impulsiviteit, rusteloosheid en leermoeilijkheden. Bij benadering 7 procent van de kinderen vertoont kenmerken van AD(H)D. Dit is voor 3 procent van de volwassenen het geval.

freeimages.co.uk light and pattern images

Autisme
Mensen met autisme verwerken informatie op een andere manier dan anderen. De basis hiervoor ligt in de hersenen en mensen worden hier dan ook mee geboren.

De sensorische informatie wordt anders verwerkt waardoor autistische mensen meer oog voor detail hebben, heldere denklijnen hebben en daarmee ook eerlijk zijn en de wereld op een analytische manier kunnen benaderen. Wel kan deze focus betekenen dat ze meer moeite hebben met het houden van overzicht en dat ze maar een beperkte hoeveelheid interesses hebben. Ook kunnen contacten met anderen stroef verlopen.
Bij mensen met autisme werkt de informatieverwerking in de hersenen op een andere manier. Met autisme word je geboren, en het blijft gedurende je hele leven een rol spelen. De vorm van autisme en hoe je hiermee het best om kan gaan is dus van groot belang om vast te stellen.

Werkwijze

• Persoonlijk intakegesprek – 1 tot 2 uur
• Onderzoek –  2 tot 4 dagdelen
• Verslag – Binnen 2 weken
• Adviesgesprek  1 a 2 uur
• Verslaglegging en follow up – Binnen 2 weken

Maak een afspraak

Meer weten of een afspraak maken?

Neem contact met ons op via dit formulier of bel ons op nummer 036 5469570.