STAGE2WORK

Voor sommige leerlingen is het onduidelijk wat hen te wachten staat bij een stage. De Stage2Work-training bereidt hen voor zodat zij een realistisch beeld krijgen. Op verschillende VMBO-scholen in Almere verzorgt Mind at Work voorlichting, een training en nazorg om derdejaars leerlingen een gedegen voorbereiding op hun stage te geven.

Stage2Work

Enkele reacties van scholen en leerlingen

Docenten – kleine groepen, meer aandacht voor individu, vrijwel alle leerlingen hebben nu stage – inzetbaar voor alle leerlingen, volgend jaar weer – bijzonder nuttig en goede trainers

Leerlingen – best leuk en handig – duidelijk en leerzaam – belangrijk – geleerd dat je zelfverzekerd moet zijn en beleefd – hoe je met mensen om moet gaan – hoe je met bepaalde situaties om met gaan – goede tips gekregen.

 

Voorlichting en training

In gastlessen tijdens het mentoruur krijgen alle leerlingen voorlichting. Voor een selectie van hen (door mentor voorgedragen) wordt een intensievere training ingezet. In groepen van 8 tot 12 leerlingen leren zij in 8 sessies van een uur vaardigheden aan die nodig zijn om een stageplaats te krijgen en op die plaats te kunnen functioneren.

Nazorg

Vervolgens levert de Mind at Work-trainer nazorg; hij houdt contact met de leerling en werkgever en bezoekt zonodig de stageplaats voor een driegesprek, zodat problemen vroegtijdig worden gesignaleerd en opgelost.
Op deze manier wordt de samenwerking tussen scholen en arbeidsmarkt verbeterd, is de leerling een succes-ervaring rijker en worden uitval en verkeerde keuzes door die leerling voorkomen.

Stage2Work wordt gefinancierd vanuit de gemeente Almere.