MEIDEN MET PIT!

Meiden met Pit! is een project voor meiden tussen de 15 en 27 jaar die het (even) niet lukt om zelf hun leven op orde te krijgen. Meiden die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Het project draait sinds januari 2010 en is al meermalen benoemd als beste praktijkvoorbeeld. Bijna 70 % van de deelneemsters stroomt uit naar scholing of werk.

Meiden met Pit!

Ervaringen van deelneemsters

‘Zonder Meiden met Pit zou ik op mijn luie reet thuis zitten’
‘Bij Meiden met Pit heb ik geleerd om mezelf beter te beheersen en meer geduld te hebben’
‘Eindelijk een keer niet alleen maar leren uit boeken’
‘Meiden met Pit… Als je jezelf openstelt leer je veel, zo niet dan leer je niks…’
‘Bij Meiden met Pit heb ik geleerd om eerst na te denken voor dat ik iets doe…. eerst deed ik maar en dacht ik daarna pas na over de gevolgen’
‘Meiden met Pit helpt mij om een goede studie te kiezen en een bijbaan te zoeken’
‘Door Meiden met Pit heb ik een weer een goed dag en nachtritme, waardoor ik me door de dag beter kan concentreren’
‘Ik wist echt niet wat ik wilde, was het thuiszitten wel zat’
‘Eerst dacht ik echt wat doe ik hier, nu vind ik het eigenlijk best wel leuk en ik leer ook nog wat’

Meiden met Pit! werken in een creatieve werkplaats aan hun toekomst. Ze  gaan aan de slag met creatieve of technische activiteiten, zoals sieraden maken, foto’s bewerken en/of websites maken. Op de werkplaats krijgen de meiden begeleiding bij het uitzoeken wat ze kunnen en leuk vinden. Ook wordt er aandacht besteed aan sociale vaardigheden, zoals omgaan met tegenslag en het maken van keuzes. Meiden die er klaar voor zijn gaan zich oriënteren op de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld door bedrijven te bezoeken, met begeleiding aan het werk te gaan of te starten met een geschikte opleiding.

 

Dit project is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Almere en het Europees Sociaal Fonds (ESF) die zich voluit inzetten voor de bestrijding van de jeugdwerkloosheid.