Klant aan het woord: Sjoerd van Weert

Interview Sjoerd van Weert – Cover the Distance

Hoe en waarvoor ben je bij Mind at Work terecht gekomen? Via mijn mentor van school voor het traject Traject Into Work, ik zit in het doelgroepregister en ben op zoek naar werk.

Hoe heb je kennisgemaakt met ‘Cover the Distance”? Ik ben hier door mijn coach op gewezen. Hij vertelde over dit nieuwe project dat door Gregor Stam (oud internationaal triatleet) begeleid zou worden en ik vind sporten en zeker hardlopen erg leuk.

Is het doel van Cover the Distance voor jou duidelijk? Ja, het actief houden van jongeren zodat zij beter in hun vel zitten door het verbeteren van hun algehele conditie. Zelf vond ik het lopen zelf het meest belangrijke.

Kende je Gregor Stam? Nee nog niet maar heb wel via internet gekeken wie hij is en wat hij heeft gedaan.

Wat heb je aan dit pilot project gehad? Ik heb gezien hoe je jongeren begeleidt bij het sporten. Ik heb meer doorzettingsvermogen gekregen. Ik heb meer inzicht gekregen in mijzelf. Het leukste vond ik het stellen en vooral het bereiken van de doelen. Op loopgebied hebben we meegedaan aan de Almere City Run (5km) en de 30 van Almere (10 km.) En door de groep ben ik opener en zekerder geworden.

Wat ging er niet goed ? De motivatie binnen de groep zakte weg, dat was wel jammer. In het begin motiveerde iedereen elkaar om door te gaan. Later trokken sommigen elkaar mee om te stoppen. Zelf ben ik door blijven lopen.

Is er nog iets voorgekomen uit dit project voor jou? Ik heb ervaring opgedaan en werknemersvaardigheden geleerd. Ook heb ik  met een nieuwe groep mee gelopen. Hier hielp ik om de jongeren te motiveren. Ik heb mijn verhaal verteld en hoe ik het vind. Zelf loop ik nog steeds, liefst 2 x maar nu 1 x in de week. En ik loop samen met een vriend om hem te motiveren. Ik word nog  regelmatig gevraagd iets te vertellen over mijn ervaring. Ik doe dat graag omdat ik het anderen ook gun om hieraan mee te kunnen doen.

Wat zijn je toekomstplannen? Ik wil graag blijven lopen en doe eind januari met Gregor mee aan de Kidney Run (10 Km). Mijn doel is deze uit te lopen, het gaat niet om de snelheid. En misschien ga ik ook nog eens zelf iets organiseren voor jongeren in de toekomst.

Note
Sjoerd heeft de Kidney Run in een hele mooie tijd uitgelopen!