Klant aan het woord: Melissa

Dagelijks begeleiden wij klanten vanuit verschillende trajecten met als doel (terugkeer naar) een duurzame plek op de arbeidsmarkt. Wij horen dan ook graag terug hoe de klant onze begeleiding heeft ervaren want daar leren wij weer van. Van Melissa krijgen onze jobcoaches een dikke 10, omdat wij benieuwd zijn naar het waarom hebben wij Melissa gevraagd of zij dit met ons en u wil delen.  

Mijn verhaal over het werken met de hulp van een jobcoach

Ik ben Melissa, 24 jaar oud en werk bij de Gemeente Almere met een Wajong. Vanaf mijn proefplaatsing bij de Gemeente Almere op 30 januari 2017 kreeg ik Geny als jobcoach. Voor mij was het toen nog niet helemaal duidelijk wat een jobcoach precies deed. In mijn eerste werk week had ik meteen een afspraak met mijn jobcoach. Dit gesprek gaf me meteen een beter beeld van wat een jobcoach inhield en wat het voor mij kon betekenen. Doordat dit mijn eerste baan is, kwam dit goed van pas. De nadruk van het coachen lag eerst voornamelijk op communicatie. Ook heeft zij mij geholpen om alles te regelen met het UWV, wat nog best een klus was. Ik had geen idee wat er allemaal geregeld moest worden en wat erbij komt kijken om naast een Wajong uitkering te werken.

 

Ik ben aangenomen als ondersteuner van de klachtencoördinator van Burgerzaken, Belastingen, Callcenter en Internet. Deze baan was gecreëerd voor een werknemer met een Wajong. Inmiddels heb ik een vaste aanstelling en houd ik mij niet meer bezig met de klachten. Vanaf december heb ik een nieuw takenpakket gekregen waar ik mij op ga richten.

 

Vanaf afgelopen augustus heb ik een nieuwe jobcoach gekregen genaamd Sabine. Omdat zij net kwam in een drukke periode hebben wij het vooral over plannen van taken gehad. De manier van coachen, heel veel praten en tips ontvangen, werkt voor mij erg goed. Door het toepassen van de tips is mijn werk makkelijker geworden. En het is fijn om even te kunnen praten met iemand van buiten de organisatie. Ook zijn mijn sociale skills verbeterd.

 

De reden dat ik dit stukje schrijf is omdat ik super tevreden ben met de jobcoaches van Mind at Work. Het heeft voor mij echt een meerwaarde. Ook collega’s valt het op dat ik enorm gegroeid ben in de tijd dat ik er werk.