JOBCARVING/ FUNCTIECREATIE

Bij jobcarving worden bestaande functies onder de loep genomen en in hoofd- en neventaken verdeeld. Sommige taken behoren primair bij een functie, andere taken kunnen mogelijk veel beter bij een andere functie worden ondergebracht. Of er wordt een geheel nieuwe functie gecreëerd, functiecreatie. Jobcarving/ functiecreatie draagt bij aan een groter werkplezier van de huidige werknemers en het creëren van nieuwe functies voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Onze arbeids- & organisatiepsycholoog Frank Oderkerk is gecertificeerd jobcreator en ingeschreven in het register gecertificeerde jobcreators.

Wanneer in te zetten?

Als werkgevers de werkprocessen in hun bedrijf tegen een kritisch licht willen houden.

Het resultaat

Door jobcarving worden huidige werknemers efficiënter ingezet, dit zal leiden tot kostenbesparing en toegenomen klantgerichtheid. Takenpakketten zijn beter afgestemd en passend bij verschillende loonwaarden. Functiecreatie is kansrijk doordat nieuwe werkplekken worden gecreëerd die uitvoerbaar zijn door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een win-winsituatie voor de organisatie, deze geeft hierdoor tegelijkertijd invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en de Participatiewet.

Werkwijze

Tijdens een intake geeft de werkgever aan waar er mogelijk knelpunten binnen de organisatie zijn en welke taken onder een bepaalde functie vallen. Vervolgens voert Mind at Work een aantal interviews en werkplek-observaties uit. In het eindrapport wordt een advies opgenomen waarin de werktaken zijn opgesplitst in kern- en neventaken. Dit advies geeft inzicht in de taken die tot de basis van een functie behoren en taken die beter kunnen worden uitgevoerd door een lager geschoolde kracht. Ook wordt in het advies rekening gehouden met wenselijkheid en haalbaarheid van de aangepaste takenorganisatie. Enerzijds neemt de kwaliteit van de organisatie en het werkplezier van de werknemers toe. Anderzijds vergroot de organisatie zijn/haar maatschappelijke betrokkenheid door een Wajonger of kwetsbare persoon aan het werk te helpen!

Meer weten?

Benieuwd wat een functiecreatieonderzoek voor uw organisatie kan betekenen? Kijk eens bij onze praktijkvoorbeelden of de inspiratiesessie die Mind at Work heeft verzorgd voor Kleurrijk Werkt! U mag natuurlijk ook direct contact opnemen met onze specialist: Frank Oderkerk, arbeid- & organisatiepsycholoog. Of vul hieronder uw gegevens in en Frank neemt contact met u op.

Aanvraagformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.