NEUROPSYCHOLOGISCH ONDERZOEK

Is jouw concentratie en/of geheugen tijdens je opleiding/studie of werk verminderd? En wil je weten wat jouw mogelijkheden en/of beperkingen zijn?
Met het Neuropsychologisch onderzoek (NPO) krijg je meer inzicht in de oorzaken van jouw studie- en/of werkproblemen.

Voor wie?

Het NPO is waardevol voor werknemers of studenten die meer zekerheid willen hebben over hun cognitieve en emotionele mogelijkheden.

Het resultaat

Het NPO verschaft een objectief beeld over:

  1. jouw cognitieve mogelijkheden en beperkingen: hoe goed ben je in onthouden, aanleren, concentreren, reflecteren, plannen en structureren;
  2. jouw persoonlijkheidskenmerken, bijvoorbeeld: karakter, motivatie, affectie, omgang met tegenslagen.

Daarnaast geeft het NPO:

  1. een indicatie over de mate waarin je optimaal functioneert in bepaalde functies en werkomgevingen;
  2. een plan van aanpak voor re-integratie en/of coaching of doorverwijzing;
  3. advies voor een persoonlijk ontwikkelingsplan. Hierin krijg je handvatten om aan jouw eigen functioneren te werken. Taakinhoudelijke en sociale begeleiding door een mentor of jobcoach op de werkplek kan bijvoorbeeld voor jou een beslissend steuntje in de rug zijn.

Hoe

De psycholoog stemt met jou en/of jouw werkgever af welke vraag centraal moet staan voor het NPO. Daarop ontvang je een uitnodiging voor een onderzoeksdag waarin je tests maakt en met de psycholoog een uitgebreid gesprek hebt. In een vervolggesprek bespreek je samen het onderzoeksverslag. Mits je daarmee akkoord gaat, ontvangt jouw eventuele bedrijfsarts hiervan eveneens een exemplaar.
Doorlooptijd traject: 3 weken.
Studenten nemen rechtstreeks contact op met Mind at Work.