Lumiere Zomerpark

Spectaculaire afsluiting Lumiere Zomerpark

Het weekend van 2 en 3 september 2017 was alweer het laatste weekend van Lumiere Zomerpark. En wat een feest was het tijdens deze feestelijke afsluiting van Lumiere Zomerpark.

Er was van alles te doen en dat vonden de kinderen (en hun ouders) ook! Het was dan ook gezellig druk en het weer was ook fantastisch. De roze ballonnen kleurden het park. Zo leuk om te zien dat aan de ene kant de kinderen prachtig in de make-up werden gezet of geschminkt terwijl aan de andere kant flink geoefend werd voor het circus. En niet alleen door de kinderen.

Om 14.00 uur kwam Jack om het verhaal van de Spokentocht te delen en het duurde niet lang of alle kinderen ‘hingen’ aan zijn lippen om vooral niets te missen van het verhaal. En te weten te komen waar zij de schat konden vinden. In een aantal groepen en onder begeleiding van een volwassene gingen ze op pad. NIet heel lang daarna klonk er opgetogen gejuich en geschreeuw, jawel hoor de schatkist was gevonden.

Inmiddels was het al bijna tijd voor de Grand Finale, de kindermodeshow, Toddlers & Tiara’s en Your Style. Prachtig aangekleed kwamen de meisjes op de rode loper waar zij met luid applaus zijn ontvangen. En ook de kinderen die zo hard geoefend hadden in het Circus durfden hun act op het podium te laten zien aan het publek. Wij, van team Lumiere Zomerpark, hebben enorm genoten en wij hopen jullie ook. Dank ook aan de jongeren en medewerkers van MInd at Work die dit afsluitspektakel mede mogelijk hebben gemaakt en hebben begeleid.

 

Start van Lumiere Zomerpark

Zaterdag 22 juli 2017 is het Lumiere Zomerpark van start gegaan. Zes weken lang staat het Lumiere park bol van de activiteiten waaraan de Almeerder gratis deel kan nemen. Van Thai Chi tot Salsadans, van de kunstbus tot de campfire singalong, er is voor iedereen iets te doen.

Het Lumiere Zomerpark wordt in opdracht van de gemeente Almere georganiseerd en hiervoor is ook de hulp van de jongeren van Mind at Work ingeroepen. Een mooie en leuke gelegenheid om kennis te maken met de verschillende werkzaamheden die komen kijken bij het organiseren van een terugkerend evenement. Zo hebben de jongeren meegedacht over de invulling van het programma, de verschillende workshops en podia. Maar ook geholpen bij het maken van decorstukken en voorbereiden van de activiteiten. In de weekenden zelf zijn een aantal jongeren en hun consulenten aanwezig om alles op te bouwen voor en te begeleiden tijdens de activiteiten.

Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op de website voor het gehele programma en kom ook naar het Lumiere Zomerpark.