Op deze pagina delen wij actuele nieuwsberichten met u over onze diensten, wet- en regelgeving en interessante ontwikkelingen. Heeft u vragen naar aanleiding van één van onze nieuwsberichten, neem gerust contact met ons op.

Voor de pers. Wilt u meer weten over onze projecten en diensten, of een interview. U kunt ons altijd bellen (vraag naar Joke van der Loon) of mail naar joke.vanderloon@mindatwork.org. 

Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer 036 – 546 95 70

Lumiere Zomerpark

Zaterdag 22 juli 2017 is het  Lumiere Zomerpark van start gegaan. Zes weken lang staat het Lumiere park bol van de activiteiten waaraan de Almeerder gratis deel kan nemen. Van Thai Chi tot Salsadans, van de kunstbus tot de campfire singalong, er is voor iedereen iets te doen. [lees meer]

Praktijktoets ZBR glansrijk doorstaan.

13 juni 2017 – Zojuist de ZBR praktijktoets (Zilveren Kruis Beoordelingsrichtlijn) glansrijk doorstaan. De praktijktoets uitgevoerd door QSN toetst op een aanzienlijk aantal kwaliteitscriteria en zorgt daarmee voor de beste zorg voor de verzekerden van Zilveren Kruis. Trots! Op de foto v.l.n.r. Janine Postma, controller Mind at Work, Christine Santing en Lianne Vink, consultant QSN en Barthomee Spelt, manager Mind at Work.

Mind at Work doet imago-onderzoek

17-05-2017 – Momenteel is één van onze stagiairs, Dirk-Pieter, bezig met zijn afstudeeronderzoek bij Mind at Work. In dit kader is Dirk-Pieter voor ons een imago-onderzoek aan het uitvoeren. [lees meer]

Dikke voldoende voor Jobcoaching van werkgevers en werknemers

28 april 2017 –  Mind at Work heeft het eerste jaar van erkennings- en intrekkingskader uitvoering persoonlijke ondersteuning 2016 succes vol afgerond. Een nieuw vereiste van dit erkenningskader is dat de werkgever en werknemer de jobcoachorganisatie elk half jaar beoordeeld.  [lees meer]

Mind at Work heeft eigen jobcreator!

24 april 2017 – Sinds kort mag Frank Oderkerk, arbeids- & organisatiepsycholoog bij Mind at Work zich officieel Jobcreator noemen.
[Lees meer]

Mind at Work aanwezig op Strategisch HR jaarcongres

11 april 2017 – Voor de tweede keer op rij is Mind at Work aanwezig op het strategisch HR jaarcongres waar onderwepen als agile organiseren, strategische personeelsplanning en inclusiviteit allemaal aan bod komen.
Lees hier meer over het congres.

Werk! Het matchingsevent voor werkgevers met een groot sociaal hart

6 april 2017 – In samenwerking met Unibail Rodamco, een internationaal vastgoedbedrijf, is Mind at Work het avontuur aangegaan om jongeren in Almere, met enige afstand tot de arbeidsmarkt, te linken aan de werkgevers van Almere met een sociaal hart.
Lees hier meer over Werk!.

Diego aan de slag met Participatie Certicaat

28 februari 2017 – Met ondersteuning van zijn coach Wilco en dankzij de inzet van het Participatie Certificaat (PC) heeft Diego een vaste baan gekregen bij Action. Mind at Work zet waar mogelijk en noodzakelijk het PC in om de kansen van haar klanten op een duurzame arbeidsplaats te vergroten.
Lees hier het verhaal van Diego.

Elly Zeef aan het woord over sociaal ondernemerschap

13 februari 2017 – In de februari editie van Ondernemers Belang komt directeur Elly Zeef van Mind at Work aan het woord over sociaal ondernemerschap.
Hoe komt het toch dat ondernemers meer vertrouwen hebben in het commerciële dan in het sociale ondernemerschap? Komt dat omdat ze onbekend zijn met sociaal ondernemers die hun eigen broek op kunnen houden en daarnaast een bijdrage leveren aan de maatschappij?
Lees hier het hele interview.

Klant aan het woord – Sjoerd van Weert

7 februari 2017 – Sjoerd van Weert krijgt ondersteuning vanuit Mind at Work bij zijn zoektocht naar werk. In dit kader heeft hij deel kunnen nemen aan de pilot Cover the distance. Wij vragen Sjoerd naar zijn ervaringen, lees hier het interview met Sjoerd.

Mind at Work behaalt trede 2 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)

20 september 2016 – Op 9 september 2016 heeft de audit plaatsgevonden en vanaf 1 januari 2016 is Mind at Work een PSO-gecertificeerd bedrijf.  Het keurmerk Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) maakt zichtbaar dat Mind at Work niet alleen in haar werk mensen met een kwetsbare  arbeidsmarktpositie ondersteunt, maar hen ook binnen de eigen organisatie een plek biedt. Wij vinden het belangrijk om dat te laten zien en hopen  hiermee ook andere werkgevers te stimuleren. [lees meer]

Wethouder De Jonge bezoekt Mind at Work.

21 juli 2016 – Donderdag 21 juli 2016 bracht wethouder Froukje de Jonge van de gemeente Almere een bezoek aan Mind at Work. De wethouder die o.a. Participatie, Werk en Inkomen, Integratie en diversiteit, Arbeidsmarktbeleid en Sluitende aanpak Jeugd in haar portefeuille heeft, heeft een duidelijke visie.

Mind at Work feliciteert geslaagden!

14 juli 2016 – De examens en proeven van bekwaamheid zitten er allemaal weer op. Altijd een spannende tijd maar ze hebben het weer gehaald. Wij zijn trots. [lees meer]

Nieuwe raamovereenkomst met UWV 2016-2020

1 juli 2016 – Mind at Work is trots dat UWV ook voor het nieuwe inkoopkader 2016-2020 een raamovereenkomst met ons heeft gesloten voor de trajecten Werkfit maken en Naar werk. Deze trajecten voor klanten van het UWV met een ZW (Ziektewet) of AG (Arbeidsgehandicapte) uitkering zijn erop gericht op de klant te versterken voor en begeleiden naar werk. [lees meer]

Studenten Johan Cruyff College verzorgen clinic

28 juni 2016 – Studenten Johan Cruyff College verzorgen clinic Clinic Johan Cruyff College Donderdagmiddag 23 juni 2016 stond in het teken van de sport. Studenten van het Johan Cruyff college kwamen een clinic geven voor onze deelnemers [lees meer]

Deelnemers Cover the distance lopen 4 km Almere City Run

12 juni 2016 – Slechts een paar weken geleden zijn ze van start gegaan in het beweegprogramma ‘Cover the distance’. Vandaag kunnen we trots melden dat onze deelnemers de Almere Deze Week 4 km van de Almere City Run hebben uitgelopen. Een mooie prestatie! [kijk snel op onze facebookpagina]

Bijzondere roofvogelles bij Mind at Work

7 juni 2016 – Het lijkt een gewone dinsdag en de deelnemers van de training druppelen binnen. Maar al gauw blijkt de
natuurles van deze dag er heel anders uit te zien dan verwacht.
Er zijn maar  liefst 12 roofvogels ‘ingevlogen’ door Beau en Mike [lees meer]

Mind at Work verzorgt inspiratiesessie op Kleurrijk Werkt!

30 mei 2016 – Mind at Work is al geruime tijd bezig met het creëren van banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Kasper Beerlage heeft op maandag 30 mei 2016 een inspiratiesessie over dit onderwerp verzorgt met een van onze relaties, Lisan Kox van Marina Muiderzand. Met als titel ´Win-win met functiecreatie’ hebben zij de aanwezigen praktische handvatten gegeven voor het toepassen van de Participatiewet. Het volledige verslag van de sessies kunt u hier lezen [lees meer]

Pilot beweegprogramma ‘Cover the Distance’ van start!

19 april 2016 – Mind at Work start in samenwerking met Gregor Stam, oud triatleet en eerste Nederlander die de triatlon heeft gewonnen, een nieuw beweegprogramma onder de naam ‘Cover the Distance’. Mind at Work begeleidt al jaren (jonge) mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt terug naar [lees meer]

Mind at Work op Strategisch HR congres

5 april 2016 – Op donderdag 21 april 2016 vind het Strategisch HR congres plaats in het Hotel Theater Figi in Zeist. Mind at Work is aanwezig en nodigt u van harte uit plaats te nemen aan onze lunchtafel! Lees meer.

Interview Jong in bedrijf!

4 maart 2016 – In de eerste uitgave van 2016 in ledenmagazine Dichterbij  van Rabobank Almere een interview met Mind at Work over Jong in bedrijf. Kijk snel.

Kansen voor jonge werkzoekenden

Almere – Op zoek naar een passende baan? Vanaf 1 januari is Mind at Work gestart met het project ‘Jong in Bedrijf’.

28 januari 2016 – De werkloosheid onder (jong) volwassenen is hoog in Almere. Als iemand door verschillende oorzaken een afstand tot de arbeidsmarkt heeft opgelopen, is het niet gemakkelijk om aan een baan te komen. Deze (jong) volwassenen hebben nog geen breed netwerk en bedrijven zijn niet bekend met hun mogelijkheden. Lees meer.

Buitenkans van start in regio Leiden

20 januari 2016 –  Vandaag is het startsein gegeven voor Buitenkans. Een traject voor kwetsbare jongeren naar model van Almeerkans. Mind at Work heeft 10 jaar kennis en ervaring gedeeld en overgebracht aan de betrokken medewerkers van het ROC Leiden, ID college en samenwerkingspartners uit de regio. Wij zijn trots. [lees meer .. ]

Verjaardagsfeest bij Waskracht!

14 januari 2016 – Zo leuk, woensdag 13 januari 2016 was Jesse op bezoek bij Waskracht. Vanaf zijn kleutertijd is Jesse al gek op wasmachines en zijn oma wilde hem verrassen voor zijn verjaardag. Hoe dat ging leest u hier.

Mind at Work tekent Charter Diversiteit

23 november 2015 – Woensdag 25 november zal Mind at Work samen met 20 andere werkgevers zijn handtekening zetten onder het Charter Diversiteit. Met deze ondertekening verbinden wij ons aan het bevorderen van diversiteitsbeleid in onze organisatie. Lees meer.

Op werkbezoek bij Mind at Work

2 november 2015 – Met plezier heeft Mind at Work dinsdag 27 oktober 2015 een delegatie ontvangen van medewerkers van de gemeente en welzijnsorganisatie. De gemeente Almere heeft hier een artikel over geschreven dat is verschenen op het intranet van de Gemeente Almere, “Op zoek naar mooie ontmoetingen”  door Kim van der Velden, Lees meer »

Overheid stimuleert re-integratie!

6 oktober 2015 – De overheid wil dat zoveel mogelijk mensen meedoen aan de samenleving en heeft hiervoor verschillende maatregelen genomen zoals de invoering van de wet Banenafspraak en de Participatiewet. De gemeenten zijn sinds 1 januari 2015 verantwoordelijk voor de re-integratie van mensen met een arbeidsbeperking of afstand tot de arbeidsmarkt. Om de re-integratie van deze doelgroepen te […] Lees meer »

Transitievergoeding en transitiekosten

30-07-2015 – De invoering van de Wet Werk en Zekerheid is niemand ontgaan. Ook de invoering van de transitievergoeding per 1 juli als onderdeel van deze wet is veel in het nieuws. Maar wist u ook dat bepaalde kosten, die u als werkgever maakt om de transitie van uw werknemer te bevorderen in mindering mag brengen op […] Lees meer »

Campagne Publiek-private samenwerking loont!

7  juli 2015 – Publiek-private samenwerking nu’, daar staat de hashtag #PPSnu voor. ABU, NBBU, OVAL, ministerie van SZW, Servicepunt Flex en de Programmaraad (UWV, VNG, Divosa en Cedris) hebben de handen in één geslagen om goede voorbeelden van publiek-private samenwerking in het sociaal domein te boosten. Via een gezamenlijke Twittercampagne met #PPSnu krijgt u dagelijks […] Lees meer »

Meer dan 10.000 extra banen voor mensen met arbeidsbeperking

06-07-2015 – Uit een eerste tussenmeting van de banenafspraak blijkt dat werkgevers al meer mensen met een arbeidsbeperking aan de slag hebben geholpen dan was geraamd. Op basis van de Wet banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten is vastgelegd dat er aan het eind van 2015 in de marktsector 6.000 extra banen voor deze doelgroep moeten zijn bijgekomen ten […]Lees meer »

Toekenning Wajong uitkeringen met 90% gedaald

06-07-2015 – Met ingang van 1 januari 2015 zijn de regels voor de toekenning van een Wajong uitkering aangescherpt. De Wajong is dan alleen nog toegankelijk voor mensen die op jonge leeftijd een langdurige ziekte of beperking hebben gekregen waardoor zijn niet, nu of in de toekomst, in staat zijn te werken. Met het invoeren van de nieuwe […] Lees meer »

Geslaagd!

01-07-2015  Mind at Work feliciteert alle geslaagden in Almere en natuurlijk heel Nederland, maar in het bijzonder …. Lees meer »

Landelijke actie tegen ‘pesten op het werk’ vandaag van start!

01-06-2015 Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is gestart met de campagne tegen pesten op de werkvloer. Naar schatting zijn een half miljoen Nederlanders slachtoffer van pestgedrag op de werkvloer. De landelijke campagne waar minister Asscher vandaag het startsein voor geeft moet dit probleem helpen aanpakken. Lees meer hierover op de site van de Rijksoverheid […] Lees meer »

Pro Almere

6-10-2014 Mind at Work werkt nauw samen met Pro Almere om jongeren vanuit het praktijkonderwijs voor te bereiden op en helpen op en naar de arbeidsmarkt. Coos de Smalen gaf onlangs een interview aan Boris brengt je naar een baan.

PrOAlmere logo