Iedereen is anders. Elk mens is uniek en heeft zijn eigen specifieke behoefte. Daarom is elk Werkfit traject bij Mind at Work maatwerk. Een Werkfit maken traject bestaat uit verschillende activiteiten gericht op het ondersteunen, versterken en activeren van de klant. Zodat die straks weer actief deel kan nemen aan de maatschappij. Mind at Work biedt daarin een persoonlijke en deskundige aanpak.

Wanneer in te zetten?

Voor klanten van het UWV met een AG of ziektewet uitkering graag mentaal en fysiek fitter willen worden en ondersteuning willen bij het bepalen van een passende zoekrichting. Per 1 januari 2019 komen ook klanten met een WIA <35 % en Ziektewet < 35 % voor deze dienstverlening in aanmerking.

Het resultaat

Door het inzetten van die re-integratie activiteiten die zijn afgestemd op de individuele behoefte van de klant, is deze aan het eind van het traject klaar voor bemiddeling naar werk. Eventueel met behulp van een scholing of een Naar werk re-integratietraject.

Werkwijze

Re-integratiebegeleiding is bij uitstek maatwerk en vraagt om een flexibele inzet van re-integratieactiviteiten. Afhankelijk van de situatie van de klant kan er maximaal 6 (ZW-uitkering) of 18 (AG-uitkering) maanden worden gewerkt aan het klaar maken voor werk. De arbeidsdeskundige van UWV bepaalt welke activiteiten en voor hoeveel uur kunnen worden ingezet. Mind at Work biedt een brede keuze aan re-integratieactiviteiten, zoals:

 1. Versterken werknemersvaardigheden;
  o.a. opbouwen van het arbeidsritme op een werkervaringsplek en het oefenen van werknemersvaardigheden, zoals het zelfstandig en onder leiding leren  werken.
 2. Verbeteren persoonlijke effectiviteit:
  Bij persoonlijke effectiviteit is er aandacht voor het leren omgaan met persoonlijke belemmeringen, assertiviteit en het versterken van het zelfvertrouwen.Dit onderdeel wordt individueel en op maat ingevuld. Dit betekent concreet dat we de volgende opties mogelijk zijn:
  – Individuele coaching
  – Wandelcoaching
  – Begeleid sporten
 3. Loopbaanoriëntatie:
  het bepalen van een passende zoekrichting op basis van tests en coaching. Daarnaast is er aandacht voor netwerkvaardigheden om optimaal gebruik te leren maken van uw netwerk.
 4. Individuele begeleiding door een gespecialiseerde psycholoog.

Hoe

De klant kan zich zelf aanmelden bij Mind at Work, als UWV akkoord is met de inzet van een Werkfit maken traject. Er wordt dan contact opgenomen voor het inplannen van een afspraak.